Bo Lundwall – Konst

Konstnären Bo Lundwall gäster oss åter igen till Öland spirar. Bo visar upp sin fantastiska konst i ”lilla glashuset” mellan Huvudbyggnaden och Flygeln.

Bo Lundwall född i Hultsfred 1953, har sin ateljé i sitt och familjens hem , Hultsfreds Gård med anor från 1600-1700 talet.Bo är utbildad vid Skåne konstskola i Malmö och Beckmans designskola i Stockholm. Han målar främst i olja och akvarell med naturmotiv från den omgivning som inspirerar honom. Bo anses som en av Sveriges främsta djur- och naturkonstnärer. Fåglar och däggdjur är ett återkommande tema i konstnären Bo Lundwalls konst.

Som illustratör har han haft många uppdrag och hans starka band till naturen ger betraktaren av hans målningar en detaljrik naturupplevelse. Han har illustrerat ett flertal böcker i Sverige, Norge, Finland, USA, Canada och Estland.

Bo har gett ut ett flertal frimärksserier genom Ålandsposten där han också fått pris för ”Ålands vackraste frimärken”.

Han ställer ut regelbundet både i Sverige, norden och utomlands. År 2019 blev han uttagen till utställningen Birds in Art, Woodson Art Museum, Wausau, USA.

Woodson Art Museum köpte även in Bo Lundwalls målning Red-throated Diver – Smålom – och den finns numera i deras permanenta utställning.

https://www.bolundwall.com